Bouw van ons nieuwe pand | Sam van Dalen

Bouw van ons nieuwe pand

Italië in de polder duikt nog dieper de polder in! Op deze pagina houden wij u op de hoogte van onze nieuwbouwplannen in Opmeer, waar ons nieuwe bedrijfspand gebouwd gaat worden. Foto’s, schetsen, leuke weetjes, wie is wie, sfeerimpressies, waarom dit en waarom dat.. Op deze pagina gaan wij u het komende half jaar op de hoogte houden van onze ontwikkelingen in de polder, heeft u suggesties? Ideeën? Altijd welkom! U weet ons te vinden.. Kijk en geniet!

Alfa Romeo Giulia gespot in Amsterdam!

15-01-16 AutoWeek-lezer Dimer van Santen werd vandaag midden in Amsterdam ineens overrompeld door de aanwezigheid van niet één, maar twee Alfa Romeo's Giulia!
Het voorste exemplaar is overduidelijk een razendsnelle QV, maar onder de camouflage van de achterste lijkt een 'normale' Giulia schuil te gaan..

Italie in de polder met puntjes op de 'i'...

Vorig jaar juli zijn wij gestart met de bouw van ons nieuwe bedrijfspand. Als we het zelf mogen zeggen is het resultaat toch wel iets anders geworden dan een bedrijfspand. Het is meer de uitwerking van een gedachte. Een gedachte en een droom. En die droom, die staat nu rechtop, in de polder, aan het water, gefundeerd op 117 palen. Wij zijn ontzettend trots op onze nieuwe winkel. Inmiddels zitten wij er al weer vanaf januari in en hebben menig Italiaans raspaard door de polder zien vertrekken naar nieuwe bestemming. Gedurende het afgelopen jaar hebben wij vaker foto’s van de bouw op Facebook gezet. Nu dan het eindresultaat..

Noord Hollands Dagblad

Wij danken het Noord Hollands Dagblad en de lezers voor de mooie reacties die wij kregen.

Vanaf 18 januari geopend in Opmeer!

We hadden natuurlijk al op 1 januari willen verhuizen maar we kwamen er eind december achter dat het toch nog best veel werk was, zo'n winkel bouwen. Zeker als je het goed wilt doen. Nu kunnen we blij meededelen dat aanstaande vrijdagmorgen 18 januari wij onze auto's over gaan rijden naar onze nieuwe locatie in Opmeer. Er moeten dan nog wel wat puntjes op de 'i' gezet worden maar dat geeft niet. De kachel brandt, het internet werkt en de auto's staan droog dus we kunnen aan het werk. En wat die kachel betreft: ( zie foto ) Een Bullerjan schijnt wel aardig wat hout te lusten dus mocht u eens wat stookhout over hebben, wij halen het graag bij u op.. Vanaf vrijdag zitten we dus in Opmeer! In April willen wij een openings feest geven, de datum moeten we nog prikken, dus dat hoort u nog. Eerst maar eens verhuizen en weer ouderwets auto's gaan verkopen.. Voor diegenen die alvast een kijkje wil nemen, u bent meer dan welkom..

Vrijwilligers Vrijwilligers Vrijwilligers

Naast alle ingehuurde bedrijven hebben wij echt een enorme hulp gehad van een enorme hoeveelheid vrijwilligers. Bij deze willen wij iedereen bedanken die ons te hulp is geschoten bij het bouwen en afwerken van ons nieuwe bedrijfspand. Bloed, zweet, tranen en heel veel vrije uren hebben zij in ons pand gestopt met een top resultaat als gevolg. Een grote dank aan: Thirza van Dalen, Joy van Dalen, Wil Steur, Eb Postma, Bas van Baar, Theo Steur, Sven Blokdijk, Matthijs Oskam, Matthijs Bakker, Geert Klaver, Niels Kaan, Arjen van Dam, Regilio Pool, Chris Spaansen, Geert Stammis, Peter de Vries, Joris Snoek, Bas Snoek, Manon Klaver, Johann Bisschop, Grada Bisschop, Paul Wonder, Steven Koopman, Martijn Gootjes, Jeroen Stellingwerf, Jim Stellingwerf, Rien Steur, Cor Steur, Nico de Groot, Chris Koopman, Ben Crezee en Joep Schilder.

Vorderingen nieuwbouw

Op de foto's hiernaast ziet u de vorderingen van de bouw tot en met 1 November. Vanaf de eerste paal van de staalconstructie tot aan het uit timmerwerk van de passepartouts. Dit zijn de vorderingen tot en met 1 November. Als u het ons vraagt? Wij vinden het fantastisch mooi worden..

Voortgang nieuwbouw: opbouw van de fundering

Nadat in Augustus het heiwerk gedaan is is er natuurlijk niet stil gezeten in Opmeer. Op de foto's hiernaast kun je de bouw van ons nieuwe pand goed volgen.
 
Allereerst natuurlijk het graafwerk. Daarna zie je de bekisting van de funderingsbalken en van de liftput waarin de lift komt die de auto's straks naar de verdiepingsvloer zal brengen. Allereerst is de liftput gestort, dit gebeurde in tweeen, eerst de bodem en daarna de wanden. Daarna zie je het storten van de funderingsbalken rondom het bouwwerk en tussen de showroom en de werkplaats. In het midden van de bouwput zijn de poeren gestort, hier rust straks de staalconstructie op. Nadat de funderingsbalken zijn gestort is het tempex geplaatst. Daarop het ondernet waar ook de vloerverwarming op is bevestigd. 4,5 Kilometer verwarmingsbuis ligt er nu op de begane grond. Sven de Vré en zijn collega's van SDV Installatietechniek hadden hier een hele klus aan. ,
Waar de poten van de bruggen komen in de werkplaats zijn kleine kaders vrijgehouden zodat er daar voldoende diep geboord kan worden. Ook zijn alle leidingen ondergronds weggewerkt en liggen er genoeg buizen om de elektra onder de vloer door te voeren. De stort van de vloer moest droog gebeuren en is na één keer uitstellen super goed verlopen. Maar liefst 13 cementwagens met in totaal 126 kub beton hebben de fundering gevuld. Het vlinderen van de betonvloer ging door tot s'avonds laat, op de laatste foto het resultaat de dag na de stort bij daglicht: een spiegelgladde bunkerharde vloer als fundament voor een mooi bouwwerk. Vanaf hier de hoogte in......

EERSTE PAAL ITALIE IN DE POLDER

117 Palen, 18,50 meter per stuk. Vandaag 27 juli is dan echt de bouw officieel gestart! En als je de hoogte in wilt moet je soms eerst even goed naar beneden.. Vroom heiwerken uit Enkhuizen is vandaag begonnen met heien en gaat de klus in 3 dagen klaren. Mooi weer, mooi gezelschap, dit geeft een goed gevoel! En het gaat gewoon echt vorm krijgen! Vanmorgen om half 9 werd de allereerste paal van Italie in de polder geslagen. Onder toezicht van Dhr. Martin Schuitemaker van de gemeente Opmeer en Bob Brouwer van Ingenieursburo Rijnders ging de eerste paal met heerlijke doffe klappen de grond in. En champagne op de vroege ochtend smaakt ook bijzonder goed!

Aannemer gekozen: Bink Bouw uit Broek op Langedijk

Bink Bouw staat voor kwaliteit. En wij willen kwaliteit. Maar wel kwaliteit voor een goede prijs en dat is volgens ons gelukt. En als je dan een overeenkomst hebt gesloten en iedereen kijkt blij dan heb je win-win!
 
Foto's: Officiële start nieuwbouw Italië in de polder met Lawrence Bosschaart, directeur van Bink Bouw, Broek op Langedijk.

Met uitzicht op..

Als we straks in onze showroom staan zien we aan de andere kant van de weg het pand dat het Scheringa Museum voor Realisme had moeten worden. Zoals een ieder wel weet staat dat op dit moment leeg.. De vraag is natuurlijk wat voor bestemming hier aan gehangen kan worden. Het enorme gebouw ( voor 90 % afgebouwd ) staat in de verkoop bij Jones Lang LaSalle. De bestemming is maatschappelijke doeleinden. Directeur Nard Schuddebeurs van Jones LangLaSalle heeft in April in het Noord Hollands Dagblad aangegeven vóór Augustus een koper te hebben. Wij zijn positief en hopen in ieder geval op een mooie publiekstrekker.

3D schetsen nieuwbouw

Dit zijn 3D schetsen van het nieuwe gebouw. Het gebouw is ontworpen door Joop Koorn van Koorn Architecten te Hoorn. Joop Koorn troffen wij een keer bij toeval op de locatie zelf en al snel was er een goed gevoel aan weerszijden. Joop is dan ook vanaf het begin af aan bij het project betrokken geweest en doet ook de volledige bouwbegeleiding. Bij de materiaalkeuzes is gericht gekeken naar eerlijke materialen. Strak beton, aluminium vliesgevels, glas, hout en metaal. Geen kunststof en geen poespas. Strakke lijnen zonder opsmuk. Italië in de polder!
De beton elementen geven het gebouw zijn robuuste karakter. De grote houten zuil midden in de voorgevel wordt uitgevoerd in Red Ceder. Door de jaren heen zal dit gaan vergrijzen en zo meer bij de kleur van het beton gaan trekken. De passepartouts rond het kantoor op de bovenverdieping en de lijsten aan de bovenkant van de glasgevels zijn strak, en wit, zodat de schoonmaker ook iets te doen heeft. De werkplaats is ruim, strak en functioneel. Aan de achterzijde komt een poetsruimte met lift zodat auto’s naar de verdiepingsvloer gereden kunnen worden.  
( klik op de foto's voor groot formaat )

Waarom een nieuw pand?

Al enkele jaren geleden is bij ons de wens ontstaan om zelf een winkel te bouwen. Negentig procent van onze verkopen bestaat uit Alfa Romeo, een kleine 10 procent uit Fiat en Lancia. Dit aandeel in Fiat en Lancia willen wij graag uitbreiden maar daar hebben wij nu de ruimte niet voor. Ook is het een wens van ons om werkplaats en showroom op één locatie te hebben om zo alle service onder één dak aan te kunnen bieden.
 Nu gaat het dus gebeuren.. De grond is aangekocht, in gedachten kunnen we het nieuwe pand ondertussen al dromen en we hebben er in gedachten ook al heel vaak doorheen gewandeld. Op papier bestaat het al, nu nog in het echt!

Italie in de polder duikt nog dieper de polder in!

Het gaat gebeuren..Italië in de polder duikt nog dieper de polder in! In juli 2010 liepen we er al voor het eerst rond dus het heeft even geduurd maar nu mogen we trots melden dat de laatste kavel op zichtlocatie op ‘de Veken’ langs de A.C. de Graafweg in Opmeer ons eigendom is geworden. Een prachtig stuk grond om op te bouwen met water er omheen en veel groen. Pal gelegen aan de drukke A.C. de Graafweg welke Hoorn en Heerhugowaard met elkaar verbindt. Deze weg sluit direct aan op de snelweg A7, goede bereikbaarheid dus.

User Login

 
Wrong username or password!